Charles Leclerc és Sebastian Vettel gyenge eredményekkel kezdett a Belga Nagydíj pénteki szabadedzésein, mindketten a balanszra panaszkodtak és délután csak a 15., valamint a 17. helyet érték el. A csapat szerint sok adatot gyűjtöttek, ezek felhasználásával a harmadik edzésen próbálnak majd javítani a délutáni időmérő előtt. 

 


"Nagyon nehéz nap volt, igazán szenvedtünk az autó balanszával. Próbálkoztunk sok dologgal a második edzésen, a leszorítóerő kapcsán agresszívak is voltunk, de nem igazán volt be - nyilatkozta Leclerc. - Kissé meglepő, hogy ennyire hátul vagyunk, hiányzik a tempó, és sokat kell dolgoznunk, hogy felzárkózzunk. Nem várok csodákat a hétvégén." 

Vettel hozzátette: "Nehéz volt vezetni az autót, és nem tartunk ott, ahol kellene, mert küszködtünk a balansszal. Próbálunk megoldásokat találni a beállításokkal, ma is valami szokatlannal próbálkoztunk. Biztos, hogy holnap egy kicsit jobbak leszünk, de még nem tudjuk, hogy milyen lesz az idő. Ausztriában már kaptunk ízelítőt az esőből, így jól tudjuk, hogy nem lesz könnyű megbirkózni vele, de legalább lehet egy kis kavarodás."