A belgiumi Spában folytatódik az F1-es világbajnokság, ami a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc számára kifejezetten kedves helyszín, hiszen a monacói pilóta 21 éves korában itt aratta első nagydíjgyőzelmét. Egyben ő lett a Ferrari történetének legfiatalabb győztese is.

 

A Scuderia szempontjából az 1961-es nagydíj is kedves, hiszen Phil Hill vezetésével az első négy helyen az olasz istálló autói értek célba, ilyen azóta sem történt. A későbbi világbajnok Hill mögött Wolfgang von Trips, Richie Ginther és Olivier Gendebien zárt, utóbbi helyi versenyző volt, akinek Ferrari 156-osát sárgára festették, a belga Ferrari-kereskedő, Jacques Swaters tiszteletére.

A Ferrarinál egyébként 20 belga versenyző indult legalább egy nagydíjon, az eddigi legsikeresebb Jacky Ickx volt, 8 győzelme közül hatot a Scuderia színeiben ért el, és 1970-ben a világbajnokság 2. helyezettje lett a 312B-vel.  

Spában a Ferrari a 997. nagydíjára készül, eddig 238 futamot nyertek meg, ez 23,87%-os ráta. Belgiumban 63 alkalommal indultak, 18 győzelmük 28,57%-os arány. Idén várhatóan nehéz lesz a helyzet, mert az SF1000-es gyors pályákon nem tűnik versenyképesnek az élmezőnyhöz képest.